Sammenlign bredbåndsudbydere i 2022

Kunsten ved at vælge det rigtige bredbånd er at kende sit forbrug. Det betyder, at du skal sørge for, at få optimeret både  din pris og din bredbånd hastighed. Se nedenstående liste over bredbåndsudbydere.

Priser på billig bredbånd

Tele- og internet selskaberne tilbyder ofte gode rabatordninger til kunder, som vælger at samle og kombinere deres abonnementer hos en udbyder.  Er du på udkig efter et bredbåndabonnement, så skal du blot vælge den udbyder som passer dig bedst her.

Du skal gøre op med dig selv hvad du vil bruge dit internet til. Det er bredbånd hastighed der har en væsentlig indflydelse på din pris.

bredbånd

Anmeldelser af 13 danske bredbåndsudbydere

Her på FindaPhone.dk har vi researchet og anmeldt de udbydere af bredbåndsløsninger, samt deres produkter på det danske markede.

 1. MaxSpeed
 2. YouSee
 3. 3
 4. Stofa
 5. Fullrate
 6. Kviknet
 7. Hiper
 8. Telia
 9. CBB Mobil
 10. Oister
 11. Dansk Net
 12. Bolignet
 13. FastSpeed

Hastighed Download, Upload

Når du måler din internet hastighed, handler det om at kunne måle både, om hvor hurtigt du kan hente dine data (download-hastigheden) og hvor hurtigt, du kan sende dine data (upload-hastigheden).

Vi har listet 3 internet typer, som giver en rettesnor for dit valg af bredbånd hastighed:

 1. Tjekke mails, læse nyheder og checke net-banken
 2. Derudover at streame musik, film
 3. Derudover at udføre datatunge opgaver eksempelvis i forbindelse med dit arbejde

Hvilken bredbånd hastighed passer til dig

Danske udbydere af bredbånd, tilbyder en del forskellige pakker, alt efter hastighed og pris. Hver hastighed indikerer – hvilken internet type du er – er du til at Tjekke mails, læse nyheder eller er du også til at streame film og musik. Du håndterer måske endog de datatunge opgaver.

Overblik over 5 forskellige hastigheder:

 1. Under 15 GB. – Internet type 1.
  Hvis du er en internet type – hvor du checker e-mails, læser nyheder og check af net-banken,  er det den helt lille pakke du skal købe.
 2. 15 – 20 GB. – 15-20 GB, Internet type 1 og 2.
  De fleste udbydere af bredbånd tilbyder en lille pakke, der som regel ligger et sted mellem 15 og 20 GB. Denne pakke giver dig godt og vel 300 timer på nettet. – Denne pakke giver lidt mere konfort og dækker udover internet type 1, også sociale medier – men slet ikke til at streame film og musik.
 3. 35 – 50 GB. – 35-50 GB, Internet type 1 og 2.
  Med et bredbånd på 35-50 GB får du mulighed for at streame film eller TV i HD format i op til 15 timer. Pakken giver mere end 1.000 timers surfing på nettet. Masser af muligheder for uendelige timers streaming af musik.
 4. 200 – 250 GB. – 200 – 250 GB, Internet type 1,2 og 3.
  Bredbånd over 200 GB giver muligheder til den store familie eller for en hustand med flere end 2 personer. Ofte, vil abonnementer af denne størrelse primært være relevante for familier eller husstande på mere end to personer, der alle benytter sig af bredbåndsabonnementet.
  Med denne pakke får du adgang til godt og vel 80 timers streaming af film og TV i HD format, og 5.000 timers surfing på nettet. Hvis børn eller andre familie medlemmer spiller onlinespil, kan de se frem til over 6.000 timers spilleglæde
 5. 1.000 GB. – Internet type 1,2 og 3 for den absolut hurtigste forbindelse
  Bredbåndabonnementer på 1.000 GB udgør Danmarks største datapakke— du får simpelthen ikke mere internet for pengene. Derfor er abonnementet nok primært relevant for større familier eller husstande, eller endda små virksomheder, hvor mange mennesker benytter internettet i forskellige kapaciteter.

Med ovenstående abonnement medfølger 5.000 timers surfing på nettet, 83 timers film og TV i HD format, og 250 timer i almindeligt format. Som eksempel kan du få et bredbåndabonnement hos 3 til 300 kroner om måneden.

Sådan foretager du en test af bredbånd hastighed

Følg de 4 punkter og få en præcis måling:

 1. Sæt et internet kabel i router og forbind det direkte til din computer.
 2. Sørg for at alle andre netværks stik er taget ud.
 3. Hvis du bruger en computer med trådløst netværk, så sørg for at slå det fra.
 4. Afslut alle internet sessioner og slå firewalls og antivirus programmer fra imens du kører testen og husk at slå dem til efter du har kørt testen.

Download-hastigheden er vigtigst – Mbit/s

Antallet af megabit i sekundet (Mbit/s) er det, der afgør hvad du kan bruge dit internet til.

Download hastigheden er som regel den hastighed, som de fleste af os tillægger den største betydning. Det er fordi hastigheden fortæller dig, hvor hurtigt du kan downloade filer ned på din PC  når du for eksempelvis streamer TV, film eller serier.

 • 0-19 Mbit/s
  Hvis du vil have flere enheder på nettet samtidigt anbefaler vi en forbindelse på minimum 10 Mbit/s eller mere.
 • 20-49 Mbit/s
  Streamer du Film, serier, spiller online spil anbefaler vi minimum 20 Mbit/s.
 • 50-99 Mbit/s
  Hvis I er en stor familie, der er på nettet samtidigt, anbefaler vi mere end 50 Mbit/s.
 • +100 Mbit/s
  Er for dem eller de familier, der streamer film og TV i UHD-opløsning, 4*højere end HD opløsning på samme tid.

Billig bredbånd

Du skal være opmærksom de 3 faktorer der også indgår i prisen på dit bredbåndabonnement udover den månedlige pris.

 1. Oprettelsesgebyr kan være eksempelvis 250 kr. hos et selskab, mens det kan være gratis hos en anden udbyder..
 2. Bindings perioder på op til 6 måneder kan betyde, at det er besværligt for dig at skifte, hvis du finder et andet godt undervejs. Flere udbydere har bindings perioder helt ned til 1 måned.
 3. Forsendelse af router og andet udstyr er gratis hos nogle udbydere, mens det kan koste op til 150 kr. hos andre.

Ved at indtaste dit postnummer og ønskede internet hastighed kan du finde det bedste, billigste og hurtigste bredbånd i dit område, og herigennem finde en hurtigere internetforbindelse.

Ofte stillede spørgsmål om bredbånd

Hvor finder jeg det bedste bredbånd?

Kunsten ved at vælge det rigtige bredbånd er at kende sit forbrug. Det betyder, at du skal sørge for, at få optimeret både din pris og din bredbånd hastighed. Tænk over hvad du skal bruge dit internet til. Det er bredbånd hastighed der har en væsentligste indflydelse på din pris.