Oversigt over mobilselskaber i 2023

På FindaPhone.dk kan du sammenligne de prisbillige mobilabonnementer og vælge netop det mobilabonnement der lige netop passer til dig.

Fire store mobilselskaber i Danmark

Konsolideringen indenfor mobilselskaberne på det danske marked viser, at der er 4 store selskaber.

  1. TDC Group, med YouSee, Fullrate og Telmore
  2. Telenor, med – CBB
  3. 3 Mobil , med Oister og det mindre kendte Zenji
  4. Telia, med Callme

For alle 4 mobilselskaber gælder det, de hver især har en forkromet løsning (All inclusive) kombineret med en mere prisbillig løsning hvor kunder kan fravælge services de ikke mener at ville betale for eller i det hele taget mener at de har brug for.

For en stor del af mobilselskabernes kunder gælder det, at de kun sjældent har brug for en 24/7 kundeservice og faktisk foretrækker enten at chatte eller digitalt gå ind på selskabernes hjemmeside og løse problemerne der.

Den teknologiske udvikling og det stigende pres for konsolidering i branchen har stillet store krav til forretningsudvikling og et godt købmandsskab hos de enkelte mobilselskaber. Grundlaget for at skabe prisbillige og attraktive mobilabonnementer kræver en rigtig stor portefølge af kunder, idet fortjenesten på hver kunde er relativ beskeden. Så nøglen til succes er, hele tiden, at ha en god fornemmelse af de trends der rører sig i markedet og tilbyde netop de mobilabonnementer der er prisbillige og matcher kundernes behov.

I øjeblikket foregår der en form for standardisering af mobilabonnementer så tilbud, priser og kvalitet er sammenlignlige for de forskellige mobilselskaber.

Opkøb af mindre selskaber

De relativt beskedne profit per kunde kræver ganske enkelt en fortsat konsolidering i markedet. Det er mængden af kunder og højere markedsandel der gør forskellen mellem succes og fiasko.
Der er rigeligt med mobilkunder at kæmpe om. Energistyrelsen, som har bemyndigelsen til regulering af telekommunikation, oplyser, at der er godt og vel 8 millioner mobilabonnementer i Danmark. Jævnfør Danmarks Statistik er vi 5.7 Millioner danskere svarende 1,5 mobilabonnement per dansker.

Det bliver interessant at følge hvordan mobilabonnementer udvikler sig fremover – hvad bliver det næste når alle streamingtjenester for musik og TV er faldet på plads i markedet.

Fastnettelefoni er ved at være et sage blot – 5G byer i test.

Fastnettelefoni er ved helt at forsvinde i Danmark – istedet handler det om at få opbygget næste generations mobilnetværk 5G, som alle store aktører er godt i gang med at teste. – Sammenlignet med Norge og Sverige, som allerede har testet deres første 5G-byer, så er de danske test i noget mindre skala. – Lige nu mener man, at Danmark er to år efter resten af Skandinavion.

Konkurrencen blandt selskaberne er høj

Landets største mobilselskab, TDC, holder skansen i kampen om de danske mobilkunder. Nummer to og tre på markedet, Telenor og Telia, mister til gengæld begge mobilkunder, mens 3 som det mindste af de fire store danske mobilselskaber går frem.

I Energistyrelsens seneste opgørelse står TDC nu til at have en markedsandel på 37,1 procent som den største spiller på markedet. Telenor har 22,1 procent, Telia 16,3 procent og 3 ligger på 15 procent.

De små selskaber vinder masser af kunder – Det er interessant, at gruppen af ‘øvrige’ selskaber er gået frem med 23,1 procent i perioden. Det skyldes formentlig ikke mindst Plenti, der i denne statistik optræder som selvstændigt selskab, men som bekendt netop er blevet overtaget af TDC.

Samlet set er der nu over 8,3 millioner mobilabonnementer i Danmark. Det er et lille fald på 0,4 procent i forhold til for et år siden.

Mobil Netværk i Danmark

Listen over mobilselskaber er sorteret efter mobilt netværk de benytter.
Når du klikker på et mobilselskab, vil du kunne læse mere om mobilselskabet, samt se deres produkter og priser.else af.

[maxbutton id=”2″ url=”https://findaphone.dk/mobildaekning/”]