Fastnet telefon abonnement

Fastnet telefon abonnement er på en stødt tilbagegang og skyldes, indtoget og salget af mobiltelefoner, ikke bare i Danmark, men over hele verden.

Dog er der stadig mange der vælger at holde fast ved den gode gamle fastnettelefon – ikke mange udbydere udover Fastnet.nu. Dog er der stadig nogle fordele med nogle attraktive priser ved fastnet telefon abonnementet, der gør det værd at sammenligne og analysere priserne versus et mobilabonnement.

Mobil- eller et fastnet telefon abonnement

De 2 abonnementer er vidt forskellige og har nogle basale forskellige du skal tage stilling til. Mobiltelefoner er mobile, forstået på den fede måde, at du kan tage den med dig overalt hvor du skal hen. Fastnet telefonen binder dig til hjemmet og er en ”hustelefon” og bliver som regel brugt af hele familien.

Som regel er det dyrere at ringe mellem mobiltelefoner, end mellem de traditionelle fastnettelefoner, hvor man dog stadig finder de billigste samtalepriser. Men da fastnettelefoni er på tilbagegang vil man være nødsaget til at ringe til mobilabonnementer vid udstrækning og altså til dyrere priser. Prisen kan ofte være højere end hvis samtalen blev foretaget mellem mobiltelefoner.

Fri tale i et fastnet telefon abonnement er den mindste del

Det er måske en af grundene til, at mange, der ikke taler meget i deres telefon, har valgt at udskifte deres fastnet telefon abonnement til et mobilabonnement enten som en taletidskort version eller ganske enkelt har gået hele vejen til et attraktivt mobilabonnement med data. På den måde forsvinder den høje udgift til fastnet grund abonnementet.

Men taler du derimod meget i telefon – fastnet til fastnet, kan fastnet telefon abonnement være et rigtig godt alternativ.

Fastnet telefoni med bredbånd

 En rigtig god ide er at købe din nye fastnet telefon forbindelse som bredbåndstelefoni. Altså fastnet telefoni via en internetforbindelse, der prioriterer taletrafikken før internettrafikken. Det betyder, at samtale kvalitet er helt i top. Du behøver ikke at købe nogen særlig type telefon, det skal bare være en ganske almindelig fastnet telefon.

Installation af fastnettelefon

Din fastnettelefon skal bare tilsluttes routeren. Den fungerer uafhængigt af din PC elle andre enheder på bredbåndsforbindelsen. Tjek tilslutning – normalt bruges kun tilslutning til phone1. Genstart udstyret og reset router. Ved brug af reset funktion skal du holde knappen inde, indtil alle lamper blinker en gang.

Fastnet telefoni i samarbejde med Ældre Sagen

Fastnet.nu er etableret på opfordring af Ældre Sagen, efter mange medlemmers ønske om at blive tilbudt et alternativ til TDC/YouSee. Fastnet.nu gør det muligt at bevare den gode gammeldags fastnettelefon vi alle kender – prisen bliver bare lavere. Fastnet.nu tilbyder også mobiltelefoni samt internet, begge dele på TDC´s netværk, bare til billigere priser.

Fastnet telefonen gennem tiderne.

I de sidste uendelig mange år, har den gode gamle fastnet telefon været en vigtig del af de mange danske hjem. På grund af den vilde udvikling på markedet for mobiltelefoner over de sidste 10-15 år, er fastnet telefonen ganske stille ved at uddø. Færre og færre husstande  har en fastnet telefon installeret og alt tyder nu på, at vi inden for det kommende årti vil se voldsom nedgang i antallet af fastnet telefoner.

Fra marts 2013 til juni 2015 er antallet af fastnet abonnenter faldet drastisk fra omkring lidt over en million i 2013 til kun mindre end 690.000 i juni 2015. Det betyder, at der indenfor 2 år er sket en nedgang på godt og vel 31%, og alt tyder på, at denne tendens vil fortsætte.

Selvom mange danskere stadig ejer og abonnerer på fastnet telefoni, er det langt fra dem alle sammen, der stadig bruger telefonen.

Mange har et mobilabonnement ved siden af fastnet telefonen og den gamle fastnet telefon bliver kun lidt brugt – den overlever på grund af gamle vaner og ren nostalgi.