Mobilpakker tilbydes i meget bredt udvalg. Der er penge at spare på gode tilbud til enhver bruger, også til familier, seniorer og teenagere.

Mobilpakker tilbydes i meget bredt udvalg. Både singler og seniorer, familier – med såvel teenagere som mindre børn, og naturligvis også erhvervslivet – skal alle sammen have et godt mobilabonnement. Naturligvis med et SIM-kort, så udbyderne af mobilpakker står i kø for at tilbyde dig det bedste produkt til den bedste pris.

Undersøg markedet og spar penge

Det kan betale sig at undersøge dette marked for mobilpakker. Du kan spare temmelig mange penge, og/eller du kan få mere for pengene – altså et bedre abonnement, med mere taletid, større disponibel datamængde – hvis du tjekker de forskellige muligheder på markedet og benytter dig af de gode tilbud.

Hvad bruger du især mobiltelefonen til?

Inden du går i gang med at søge efter den perfekte mobilpakke, må du først gøre dig klart, hvad du rent faktisk har brug for, når det gælder mobilpakker. Det drejer sig ikke kun om hvor mange timer, du normalt taler i telefon i løbet af en måned, eller hvor meget du benytter mobiltelefonen til at være online. Det er også vigtigt, om du mest skal bruge telefonen i Danmark, eller om du tit skal bruge den på udlandsrejser.

Tag højde for disse punkter

Mange forhold spiller ind, når du skal vælge blandt de mange mobilpakker på markedet. Her er de vigtigste:

Familieabonnementer

Hvad angår punktet ‘familieforhold’, er det sådan, at der på mange mobilpakker gives rabat, hvis flere brugere har abonnement hos samme udbyder. En familie kan derfor spare mange penge hver måned ved at samle abonnementerne, eller simpelthen få et decideret familieabonnement. I et sådant familieabonnement er det også normalt, at I kan tale gratis med hinanden inden for familien, sende gratis SMS, også når I er på ferie inden for EU, hos nogle udbydere tillige andre steder i verden.

Nettalk til familier

Et eksempel på en udbyder af familieabonnement kan være Nettalk. Et abonnement, der samler hele familiens mobilforbrug, kan hos Nettalk fås for 395 kr. om måneden. Abonnementet er gratis at oprette, og der er ingen binding på det. I kan i alt være fire familiemedlemmer samlet på dette abonnement. Familieabonnementet hos Nettalk indeholder følgende:

 • 50 timers taletid om måneden (til alle danske telefonnumre, både mobil og fastnet)
 • 4 SIM-kort
 •  Fri SMS/MMS
 • 30 GB data (4G), inklusive 15 GB i EU
 • Fri tale til andre kunder hos Nettalk

Få ekstra taletid ved at handle i Netto

Familieabonnementet hos Nettalk fungerer altså på den måde, at I får hver et SIM-kort, hvor I så skal deles om taletid og datamængde. Som det fremgår, er det inkluderet i abonnementet, når I taler indbyrdes i familien, og desuden når I ringer til andre af Nettalks kunder. Endvidere kan taletiden på de 50 timer samt 15 GB af den samlede datamængde anvendes i udlandet, inden for EU. Som en ekstra gevinst kan I endda optjene yderligere taletid, når I handler i Netto – op til 12 timers ekstra taletid om måneden.

Vær realistisk når du vælger abonnement

Hvad enten du lever i familie, bor med en samlever, eller du lever som single, er det vigtigt at have en realistisk ide om forbrug af både taletid og datamængde. Der er ikke nogen grund til at vælge – og betale for – en pakke, der giver meget mere taletid og data, end nødvendigt. Omvendt er det heller ikke smart at vælge et abonnement med taletid og datamængde i underkanten af behovet, fordi du da kommer til at betale ekstra udover prisen på abonnementet, og prisen for ekstra data og taletid er tit pebret.

Gebyrer, binding og den slags

Hertil kommer, at du bør kigge efter, om du ved et givent abonnement skal betale for oprettelse af abonnementet, om der er en bindingsperiode på dette abonnement, om der eventuelt er andre gebyrer. Det bedste er jo, hvis der kan svares nej til alle disse tre ting. Det kan der som regel.

Mobiltelefoni på rejse

En anden ting er, hvor meget du rejser, og hvortil? Måske rejser du mest inden for EU, eller måske rejser du også tit til Asien, USA og Sydamerika? Der findes abonnementer, hvor du kan bruge din telefon også på andre kontinenter end det europæiske, uden at skulle betale ekstra. Dette kan være godt at vide, hvis du tit rejser langt væk og skal bruge mobiltelefonen imens. Det kan være særlig interessant for erhvervskunder.

Forskellige aldersgrupper har forskelligt forbrug

Uden at fornærme nogen kan vi sige, at unge mennesker har det med at bruge store datamængder – på telefonen såvel som på andre mobile enheder. Mange unge gamer online, desuden skal der streames film, serier og musik. Hvorimod, når vi ikke længere er helt så unge, kan vi nøjes med at søge oplysninger på internettet, tjekke Facebook måske, vores e-mails og den slags, der ikke kræver så store mængder data. Og ældre medborgere er måske simpelthen aldrig, eller stort set aldrig, online på deres mobiltelefon.

Mobilpakker til seniorer

Ældre mennesker, seniorer, vil derfor som oftest være bedst stillet med et abonnement, hvor der er megen taletid inkluderet, mens der er knap så meget data til rådighed. Et eksempel på en mobilpakke til seniorer kan være hos udbyderen Greentel, hvor seniorer kan vælge mellem fire typer af abonnementer:

 • Pakke 2 EU: 2 timers tale, fri SMS/MMS, 2 GB data i såvel Danmark som i EU: 48 kr. pr. måned
 • Pakke 3 EU: 3 timers tale, fri SMS/MMS, 3 GB data til brug i Danmark og EU: 59 kr. pr. måned
 • Pakke 8 EU: 8 timers tale, fri SMS/MMS, 8 GB data i Danmark, heraf 5 GB i EU: 79 kr. pr. måned
 • Pakke 10 EU: 10 timers tale, fri SMS/MMS, 10 GB data i Danmark, heraf 7 i EU: 99 kr. pr. måned

Alle abonnementer er gratis at oprette, og der er ingen binding. Som navnene på abonnementerne antyder, kan taletiden for hvert abonnement bruges inden for EU, uden ekstra omkostninger, så længe du ringer til danske telefonnumre. Som det fremgår, medfølger data i et vist omfang, til brug dels i Danmark, dels i EU.

Greentel har flere mobilpakker til seniorer

Men hvis du slet ikke har brug for at være online med din mobiltelefon, tilbyder Greentel også abonnementer helt uden data, til seniorer:

 • 3 timers tale, fri SMS/MMS, begge dele til brug i både Danmark og EU: 49 kr. pr. måned
 • 50 timers tale/ fri SMS/MMS, begge dele til brug i både Danmark og EU: 99 kr. pr. måned

Hvis du taler meget i telefon, også når du er på rejse, men du ikke har brug for data til at være online, er abonnementet fra Greentel med 50 timers taletid er rigtig godt tilbud.

Læs mere om Greentel HER.

Forbrugsafregnet abonnement

Hvis du i det hele taget ikke bruger din mobiltelefon særlig meget, hverken til at ringe fra eller til at være online, har Greentel også en type abonnement til dig. Det drejer sig om et såkaldt ‘forbrugsafregnet abonnement’, hvor du betaler et grundbeløb på 29 kr. om måneden for taletid, SMS/MMS samt eventuelt dataforbrug. De 29 kr. er et minimumbeløb, som du altså skal betale hver måned uanset hvor meget, du bruger telefonen. Bruger du telefonen udover det, der er dækket af de 29 kr., betaler du for merforbruget:

 • For at telefonere: 48 øre pr. minut (til alle danske telefonnumre)
 • SMS: 8 øre pr. SMS
 • MMS: 2 kr. pr. MMS
 • Data: 1 kr. pr. megabyte

Mobiltelefon kan være billigere end fasttelefon

For seniorer, der næsten ikke bruger mobiltelefonen, vil et sådant forbrugsafregnet abonnement som regel være den billigste løsning. Ofte har ældre mennesker deres mobiltelefon først og fremmest, fordi den giver tryghed, og så selvfølgelig fordi børn og børnebørn kan ringe op. I øvrigt kan det være godt at huske på, at det nu om dage som regel er billigere at ringe fra mobiltelefon til mobiltelefon, end det er at ringe fra en fasttelefon til en mobiltelefon. Så hvis du som ældre person vil ringe for eksempel til din datters mobiltelefon, så ring op fra din egen mobiltelefon og ikke fra din faste telefon.

Mobilpakker til teenagere

I den anden ende af skalaen, altså hvad angår forbrug af mobiltelefonen, finder vi teenagerne. Her er det oftest bestemt ikke nogen god ide med et forbrugsafregnet abonnement. De fleste teenagere taler meget i mobiltelefon, og de bruger endnu flere data til aktiviteter online. For teenagere er det derfor et spørgsmål om at søge blandt udbyderne for at se, hvor man kan få mest taletid og størst datamængde – for den mindste abonnementspris. Konkurrencen er stor, og der er ofte tilbud, hvor det gælder om at slå til.

Oister med masser af det hele

Et eksempel på en udbyder, der tilbyder masser af det hele til en lav pris, kan være Oister:

 • Fri tale
 • Fri SMS/MMS
 • 60 GB data

Det hele for 109 kr. om måneden. Af de 60 GB data kan de 7 GB anvendes i EU, så du også kan være online, når du er på rejse. I den forbindelse kan det måske være nyttigt at se på, hvor meget data du bruger på de forskellige aktiviteter:

 • Facebook 30 minutter dagligt bliver til ca. 1.5 GB på en måned
 • Musikstreaming 60 minutter om dagen bliver til ca. 2 GB om måneden
 • Streaming af video på YouTube 60 minutter om dagen bliver til ca. 12 GB om måneden

Oister med med lidt mindre

Heraf fremgår det, at 60 GB data virkelig er meget, og måske du godt kunne klare dig med Oisters lidt mere beskedne mobilpakke:

 • 5 timers tale pr. måned
 • Fri SMS/MMS
 • 25 GB data, heraf de 7 GB til brug i EU

Denne pakke er især interessant, hvis du ikke taler så meget i mobiltelefon, men du gerne vil have pænt stor datamængde. Med 25 GB er der nok til at være en del timer online dagligt på mobiltelefonen.