Komplet liste over taletidskort i 2023

Her finder du en komplet liste over udbydere af taletidskort på det danske marked. Der er dog ikke så mange men de få der er tilbage har nogle interessante tilbud.

Har jeg brug for fri taletid?

På baggrund af din analyse af dit forbrug af taletid og data, er det en rigtig god ide at tillægge en lille ”buffer- taletid.” – Mobilselskaberne afregner nemlig  for hvert ekstra minut du taler udover den taletid du har i dit abonnement. – Fri taletid er efterhånden nu så langt nede i pris, at det i langt de fleste tilfælde er et nemt tilvalg.

I mange tilfælde koster det kassen for ekstra taletid. Prisen ligger normalt på mellem 35- og 60 øre pr. minut når du er i Danmark. Bruger du de ekstra minutter via samtaler i udlandet kan det vise sig at være en dyr fornøjelse. På vor hjemmeside Find a Phone kan de studere alle priser i detaljer.

Hvordan køber jeg et taletidskort?

Er du interesseret i at købe et taletidskort, får du tilbudt en taletidskort startpakke. Processen med køb af taletidskort, starter med at du få et nyt SIM-kort, der indsættes i din mobiltelefon. SIM-kort bliver leveret med den aftalte taletid, antal SMS, antal MMS og eventuelt med et aftalt forbrug af data. Det betyder også, at du får et nyt mobilnummer. Hvis du ønsker at bibeholde dit mobilnummer du har i forvejen, skal du købe et Taletidskort med mulighed for optankning af taletidskort.

Køb et billigt taletidskort uden abonnement og binding

Et billigt Taletidskort er til dig der kun bruger din mobiltelefon i begrænset omfang. Normalt vil det være en fordel at have et mobilabonnement til sin mobiltelefon, men foretrækker du et abonnement, hvor du præcist ved hvad du skal betale hver måned, uden binding og uden betalings gebyrer, så et billigt taletidskort en mulighed. Med et taletidskort afregner du ganske enkelt efter dit forbrug. Du skal dog være opmærksom på, at bruger du mere taletid end du har på dit billige taletidskort, så koster de ekstra minutter uforholdsmæssig meget mere – og en mobilabonnement løsning ville  være at foretrække og måske den ideelle løsning for dig.

Fordele ved et taletidskort

  • Hvis du er god til at styre din taletid og brug af data, så undgår du de månedlige udgifter til et mobilabonnement og opnår og kan drage den ultimative fordel ved et taletidskortet – der ingen risiko for, at telefonregninger løber af med budgettet.
  • Med en startpakke kan du betale hele dit forbrug forud og undgå økonomiske overraskelser.
  • Taletidskort kan bruges i andre sammenhænge  til at styre andre enheder, som stikkontakter, fjernvarme og alarmer.

Registrering af taletidskort

I Danmark kan du stadig købe taletidskort uden at blive registreret. Da Danmark i 2015, blev ramt af terrorangreb i København, kom der igen en voldsom debat om at gøre det lovpligtig at registrere SIM-kort. Omvendt  er der mange turister og andre folk i Danmark, som fortsat ønsker at kunne købe og benytte sig af taletidskort uden for meget administrativt besvær.

Andre lande har gjort det lovpligtig at registrere taletidskort fordi de især er populære blandt kriminelle. I lande som Norge, Tyskland, Spanien, Belgien, Frankrig, Italien, Grækenland og Ungarn er det blevet gjort lovpligtig at vise sit pas når man køber et forudbetalt taletidskort.

Forskellen på et taletidskort og et mobilabonnement

Når du købet et taletidkort, så betaler du for et specifikt antal timers taletid, antal sms, antal mms  og et specifikt antal GB af data per måned. – Når du har har opbrugt kvoten for indeværende måned, så dit taletidskort brugt op, og kan først bruges igen ved tildeling af næste måneds taletid og data. Du kan dog altid købe mere taletid og data ved at overføre penge til taletidskortet.

Når du vælger et mobilabonnement – så køber et et abonnement på en samlet pakke. Som regel fri tale, SMS, MMS med et tilhørende fast antal GB data.

Som tillæg til et mobilabonnement kan du også vælge et eksempelvis mobilt netværk, musiktjenester med mere.

Et mobilabonnement er svært at slå

Når alt kommer til så er køb og valg af et mobilabonnement langt den bedste løsning. På vor hjemmeside fortæller vi om – Det bedste og billigste mobilabonnement der passer netop til mig.

Historien bag taletidskortet

Taletidskortet havde sin storhedstid dengang de første mobiltelefoner blev lanceret i 1990’erne. Dengang var det muligt at købe  taletidskort på tankstationer, de lokale supermarkeder og de små kiosker. Taletidskortet var mainstream dengang og det var en fornuftig måde at styre sin taletid og sms’er. Nu om dage sortimentet af taletidskort produkter langt mere begrænset.

Det er stadig muligt at købe et taletidskort i dag selvom flere udbydere har droppet dette produkt. Du kan købe taletidskort af TDC og YouSee. Anders link til TDC, Yousee?